Головна » 2014 » Ноябрь » 7 » Всеукраїнський диктант національної єдності.
16:13
Всеукраїнський диктант національної єдності.

7 листопада о 13.10, напередодні Дня писемності та мови та в рамках святкування 90-річчя Українського радіо, вчотирнадцяте відбувся Всеукраїнський диктант національної єдності.

Щонайменше сто п’ятдесят тисяч диктантів надійшло на адресу Українського радіо, починаючи з 2000 року - року, коли на радіо вперше прозвучав Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Радіодиктант - це не перевірка знань рідної мови, це не хизування здобутою високою оцінкою чи отриманим подарунком. Це незабутнє відчуття єдності всієї громади, розуміння, що в ці хвилини сотні тисяч твоїх співгромадян літера за літерою виводять речення радіодиктанту, і ти живеш, і мислиш, і дихаєш в унісон з усією нацією! Такі акції з успіхом відбуваються в багатьох країнах світу, зокрема у Польщі, Франції, Китаї. В Україні щороку збільшується кількість учасників та розширюється географія. Листи з написаними диктантами надходять не лише з країн Європи, а навіть з Канади, Таїланду та Аргентини.

 

Цьогоріч Всеукраїнський радіодиктант поєднав перевірені часом традиції та новації, а також відзначиться спробою встановити рекорд країни.

 

Учні Дубнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів із задоволенням приєднались до написання диктанту.

Переглядів: 350 | Додав: znz-dubno | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: